Skip to content Go to search

Air Mobility Lab

Idéverksted for fremtidens luftfart

Siste nytt!

Mobilitet 2024” er Norges mest sentrale møteplass for forskning og innovasjon innen mobilitet på tvers av alle transportformer.

Widerøe Zero er i 2024 partner for konferansen og skal gjennomføre en egen sesjon med tittel: “Regional Air Mobility som kollektivtransport – Disruptiv innovasjon eller illusjon?”

Vi ser frem til å treffe deg!

Velkommen til vår forskning!

Har du lyst å bidra til vår forskning om fremtidens luftfart? I vår Air Mobility Lab utforsker vi muligheter for fremtidens ‘air mobility’ med utgangspunkt i dine konkrete reisebehov der du bor.

Vi inviterer deg til å bidra til ny kunnskaputvikling og håper du vil kunne ta deg noe tid til å besvare våre undersøkelser. Her på denne siden finner du nå tilgang til en spørreundersøkelse om fremtidens luftfart (#Lab1).

Vi invitererer løpende til ulike undersøkelser. Takk for at du bidrar til omstillingen til grønn luftfart!

Vår første undersøkelse er nå tilgjengelig. Klikk på #Lab1 og gi oss din tilbakemelding.

Regionale innovasjonspartnerskap

  • Lofoten

  • Varanger

  • Vestlandet

  • Mosjøen / Helgeland

Air Mobility Lab på Lofot-konferansen

Onsdag den 13. februar var vi med vår Air Mobility Lab tilstede i Lofoten under årets Lofotkonferansen.

“I vår Air Mobility Lab utvikler vi fremtidens mobilitet sammen med menneskene i våre partnerregioner. Vi tar med dette i bruk moderne innovasjonsmetoder for å håndtere transformasjonen i norsk luftfart. Vi ønsker med våre regionale innovasjons-labs å være i spissen for utvikling av smart mobilitet innen regional luftfart. Med vår Air Mobility Lab tar vi utgangspunkt i menneskenes konkrete behov og etablerer kundedreven innovasjon for fremtidens luftfart.”

Bjørn Klimek – leder for Widerøe Zero sin Air Mobility Lab

Strawberry partner i Air Mobility Lab

Widerøe Zero inngår et strategisk partnerskap med hotellkonsernet Strawberry og infrastrukturselskapet Seabrokers for utvikling av brukersentrerte kunderreiser med eVTOLs (helikopterfly).

Strawberry vil med sin unike kunnskap om brukernes reiseadferdt bli en viktig partner i vår Air Mobility Lab. For samarbeidet skal vi samle eksperter innen ‘customer experience’, reiseliv og brukerdreven innovasjon fra alle selskaper til utvikling av fremtidsrettede mobilitetsløsninger i segmentet vertikal take-off and landing (eVTOL).

Interessert?

Er du interessert i arbeidet med vår Air Mobility Lab? Da er du velkommen til å ta kontakt med oss!